TAKARBETEN

Takomläggning av erfarna takläggare i Leksand, Rättvik och Tällberg med omnejd

Totalentreprenad inom tak

utförs i nära samarbete med sammarbetspartners inom plåtslageri och ventilation. Vi använder oss av hantverkare som vi arbetet med under lång tid som vi vet håller hög kvalitè på sina arbeten.

Gediget hantverk

med det traditionella hantverket och den senaste tekniken. Vi har ett genuint intresse för varje enskild kunds behov, idéer, önskemål och vision och tillsammans förvandlar vi en dröm till verklighet!

Yreksstolthet

Vi är väletablerade med både bred branscherfarenhet och spetskompetens i vårt skickliga team av dedikerade snickare och byggmästare.

Takarbeten

På Dala Snickarservice AB i Leksand jobbar vi med det traditionella hantverket och den senaste tekniken. Vi har ett genuint intresse för varje enskild kunds behov, idéer, önskemål och vision och tillsammans förvandlar vi en dröm till verklighet!

Däri ligger den stora yrkesglädjen för oss.

Vi är väletablerade med både bred branscherfarenhet och spetskompetens i vårt skickliga team av dedikerade snickare och byggmästare.

TAKARBETEN

Att ha ett tak som är i bra skick höjer inte bara utseendet på din villa, det minimerar även risken för fuktskador. Nedan berättar vi vad du ska tänka på när du beställer takarbeten såsom takläggning av oss.

Du får ROT-avdrag När du beställer takomläggning av oss som byggföretag får du ett ROT-avdrag på 30 % av arbetskostnaden. Läs mer om reglerna för ROT-avdrag.

2 anledningar till att många får byta tak

Taket har ventilerats på fel sätt Om taket inte haft en ideal isolering kan det ha blivit utsatt av bland annat mögel och röta, vilket medför att ett takbyte i princip direkt. Ibland behövs nämligen en luftspalt eller en ångspärr för att ditt tak ska förbli torrt.

Takarbete har utförts av icke-fackmän Att byta tak på en lekstuga kan på sin höjd vara försvarbart om du inte är fackman. Men om du ger dig på att byta ett stort villatak själv utan rätt kunskaper kan mycket gå fel, vilket i många fall betyder att fackmän behöver reparera och ibland byta hela taket.

 
Vad kostar det att byta tak?
Det går inte att sätta en exakt summa på vad ditt takbyte kommer att kosta. Men värt att säga är att faktorer såsom takets yta, takets utformning och takets skick är tre faktorer som påverkar slutpriset i stor omfattning. Om taket har många hörn och vinklar kan även det påverka priset.

 
Exempel på vanliga taktyper

  • Tegelpannor, som har en lång hållbarhet och ett fint utseende.
  • Betongpannor, som är exakta i sin form och ger särskilt täta tak.
  • Plåttak, som inte väger så mycket och har bra vattenavvisande egenskaper.
  • Takpapp, som i regel är lite billigare och enklare att montera jämfört med andra typer av tak.

Några av våra tjänster:

Från grund till tak

Nybyggnationer

Gårdar & fastigheter

Specialprojekt

Tillbyggnationer

Totalentreprenad

Kulturbyggnader

Inomhus och utomhus

Byggreparationer

Grävarbeten och schaktning

Byggrenoveringar

Markarbeten

Specialsnickerier

Inredningssnickerier

Offentliga miljöer